CM en darw!n met de wind vanachter en de zon vanvoor

De nieuwe imagocampagne van darw!n voor CM speelt in op de essentie van een mutualiteit: samen is alles beter. De tv spot neemt ons mee naar tal van plaatsen waar CM vrijwilligers mensen een onvergetelijke vakantie bezorgen. Jong, oud, ziek, gezond, mobiel of wat minder, met het gezin of in groep, met of zonder handicap.

Dat, aldus Steven Hermans, directeur marketing en communicatie bij CM, illustreert mooi de brede rol die CM in Vlaanderen speelt: “CM staat voor een maatschappijvisie waarin solidariteit centraal staat. Dat betekent dingen voor elkaar doen en vooral samen alle positieve en minder positieve dingen in het leven aanpakken. En dat verhaal brengen we ook in deze campagne.”

Voor darw!n en productiehuis LOVO werd het ook een mooi maar complex verhaal: een reis van Massembre naar Zinal in Zwitserland, van de kust naar de Ardennen. Met heel wat echte vakantiegangers en CM medewerkers die mee in de spot figureren. Gaston Kooijmans, creatief directeur: “De uitdaging voor ons zat er vooral in om het authentiek karakter van CM naar voor te laten komen, zonder in de productie te gaan improviseren. We wilden vooral tonen wat een vakantie met CM zo anders maakt, zo een apart gevoel geeft. En we probeerden de onverhoedse kleine dingen te vatten, die details die maken dat het écht is en niet gespeeld.”

Het resultaat is een hartverwarmende film met muziek van Marco Z, geregisseerd door Helvetica.

De campagne start begin juni.

Credits:

Klant: CM Vlaanderen: Steven Hermans, Nico Sablon, Herman Janssens

Bureau: darw!n  
Strategie: Nicolas Lambert, Christoph Vandewiele
Creatief team: Gaston Kooijmans, Bart Welkenhuysen, Guido Goffeau
Account Team: Hannelore Van Cauwenberghe, Marianne Janssens


AV producer: Anna Vanheukelom 
TV production: Lovo
Sound production: Sonicville

Meer info :
darw!n : Guy Geerts - guy@darwin.be  
CM: Steven Hermans - steven.hermans@cm.be

 

 

Over darwin

A boutique agency of the BBDO Worldwide network in Brussels that delivers top rate work in a close relationship with its clients.

Our mission: Make better work together.

darwin
Bessenveldstraat 25
1831 Diegem
Belgium