darwin en Fairtrade Belgium protesteren massaal tegen onrecht

De Week van de Fair Trade (4 – 14 oktober) schreeuwt om aandacht. En terecht: vandaag leven zo’n 800 miljoen mensen in extreme armoede. Veelal boeren die ons voedsel produceren dan nog. Om die waanzin een halt toe te roepen wil darwin samen met Fairtrade Belgium een recordaantal activisten mobiliseren met ‘Het Grootste Protest’. 

Met een online video nodigen we tijdens de Week van de Fair Trade iedereen uit om voor Fairtrade te kiezen. Want wie Fairtrade kiest, protesteert voor een eerlijk inkomen en staat wellicht even stil bij zijn consumptiepatroon.

“We willen mensen oproepen tot positief activisme. Door Fairtrade-producten te kopen, strijd je op een vreedzame manier mee voor een eerlijk inkomen. Elke Fairtrade-aankoop tussen 4 en 14 oktober geldt als een protestactie.”, Mat Mroszczak, creatief directeur bij darwin.

De online video kan je hier bekijken. De Week van de Fair Trade wordt zowel online als offline versterkt door de vele partners van Fairtrade Belgium. 

 

Client: Fairtrade Belgium – Nicolas Lambert, Barbara Goffin

Agency: darwin
Creative team: Mateusz Mroszczak, Jannis Min Jou, Thomas De Boeck, Veronique Vier
Account team: Eva Maes, Taraneh Ataï Kachoui
Strategy director: Karin De Bruyn
Head of digital: Frédéric De Vries

​Production: Wenneker
Producer: Mirjam De Vreese, Filip Van Geffelen
Regisseur: Willy Crank

Voor meer info
darwin – Eva Maes - eva@darwin.be
Fairtrade – Barbara Goffin - barbara@fairtrade.be

Over darwin

A boutique agency of the BBDO Worldwide network in Brussels that delivers top rate work in a close relationship with its clients.

Our mission: Make better work together.

darwin
Bessenveldstraat 25
1831 Diegem
Belgium