darwin en Recupel mobiliseren Generatie R zodat onze (klein)kinderen geen schaap moeten kopen.

We hebben het bijna allemaal in huis: een grasmachine, boormachine, heggenschaar…

Maar de grondstoffen voor elektrisch tuin- en werkmateriaal, zoals koper, worden schaarser. Een realiteit die de toekomstige productie van dergelijke toestellen in het gedrang kan brengen. Dat kan reële gevolgen hebben voor onze (klein)kinderen. 

Om een grondstoffenschaarste te vermijden en voor het milieu te zorgen kunnen we elektrisch tuin- en werkgereedschap doorgeven (Re-use),  laten opknappen of herstellen (Refurbish en Repair) en afdanken voor recyclage (Recycle). Recycleren heeft een enorm potentieel. Er liggen in de Belgische tuinhuizen, garages en kelders, niet minder dan 4,8 miljoen ongebruikte elektrische en elektronische toestellen. Dat is maar liefst 2.000 ton koper dat herwonnen kan worden.

Klaartje Galle, Creatief Directeur bij darwin: “We willen dus elektrisch tuin- en werkgereedschappen laten recycleren, maar we willen niet met het vingertje wijzen. Zo doen we goed voor het milieu en vermijden we die grondstoffenschaarste. Veel mensen recycleren reeds voor  de volgende generaties. We noemen hen ‘Generatie R’ en mobiliseren ze om anderen aan te moedigen. Zo wordt het een frisse en dynamische campagne met een pittig gastoptreden van een schaap als noodgrasmaaier.” 

De campagne verschijnt in print, radio, op social media en in POS.

CREDITS

Client: Recupel – Annelies Evens, Tallita Ortiz de la Torre, Valerie Simon, Medina Boufekane, Saar Bentein

Agency: darwin

Creative Director: Klaartje Galle

Creative: Mathijs Bettens, Jan Schraeyen, Olivier Roland

Account Team: Eva Maes, Marianne Janssens

Strategy: Barbara De Laet

Digital: Arnout Everaert

Graphic Design: Frank Schauwaerts

Studio: Sarah Van Wylick, François Radermecker

Photographer: Daniil Lavroski (by Bounce Rocks)

Digital production: Jan Kuijken

Radio production: Sonhouse

Over darwin

A boutique agency of the BBDO Worldwide network in Brussels that delivers top rate work in a close relationship with its clients.

Our mission: Make better work together.

darwin
Bessenveldstraat 25
1831 Diegem
Belgium