darwin brengt Leuvense inwoners en studenten dichter bij elkaar

Een stad met 51.000 studenten en 100.000 inwoners staat garant voor het nodige leven in de brouwerij. Onvermijdelijk leidt dit tot frustraties. Kleine, maar ook grote. Daarom bedacht darwin voor KU Leuven en de Stad Leuven, een activatie om beide partijen op een sportieve manier dichter bij elkaar te brengen. Onder de noemer ‘Love Leuven’ zetten we de kerstmarkt ‘onder stroom’.

“Op de tandem moeten een inwoner en student tegenover elkaar gaan zitten en samenwerken om de Leuvense kerstmarkt  ‘onder stroom’  te zetten”. Vertelt Mateusz Mroszczak, creatief directeur bij darwin.”  Hoe meer men trapt en energie opwekt, hoe meer lichtjes er gaan branden op de kerstmarkt. Bovendien gaat er per gefietste kilometer €1 naar het goede doel: het Rune en Healthy Heart fonds.”.

De fiets werd ontwikkeld door studenten ingenieurswetenschappen van de KU Leuven in samenspraak met de Leuvense fietsenmaker Velo. Zo zetten we nog maar eens in de verf dat wanneer studenten samenwerken met de Leuvenaars, ze nog meer kunnen bereiken.

De activatie op het Hooverplein liep van 10 tot 20 december en werd in gang getrapt door enerzijds stadsvader Louis Tobback en anderzijds rector van de KU Leuven Rik Torfs. Ook verschillende andere bekende Leuvenaars: Niels Albert, Frieda Van Wijck, Wim De Vilder zetten hun schouders onder het initiatief.

 

Credits:

Agency: darwin
Client: KU Leuven: Rik Gosselink - Isabelle Van Geet - Nel Bruneel
Stad Leuven: Bieke Verlinden - Steven Dusoleil

Creative Director: Mateusz Mroszczak
Creative team: Jeremy Vanmaele - Robby Sallaets
Account team: Eva Maes - Carolien Keutgens
Strategy: Jef Raeman

Meer info :

darw!n : Guy Geerts - guy@darwin.be
KU Leuven : Isabelle Van Geet - isabelle.vangeet@kuleuven.be

Over darwin

A boutique agency of the BBDO Worldwide network in Brussels that delivers top rate work in a close relationship with its clients.

Our mission: Make better work together.

darwin
Bessenveldstraat 25
1831 Diegem
Belgium