Skip to Content

darw!n creëert mythische melkcampagne

De briefing van VLAM en het European Milk Forum voor de gezamenlijke Europese melkcampagne, was duidelijk: melk is een natuurlijke bron van essentiële voedingsstoffen en bevat dus veel meer goeds dan alleen maar het bekende calcium. Om dat duidelijk te maken, creëerde darw!n een campagne die op een spectaculaire manier de verborgen krachten van melk toont. Het decor: een heel nieuwe, mythische, witte wereld, die geheel bestaat uit melk.
“Melk. Een Kracht van de Natuur.”

 

In de commercial rijzen witte, vloeibare ridders op uit een zee van melk om ten strijde te trekken tegen de beproevingen van de dag. Regisseur Raf Wathion (Czar) zorgde voor de gevraagde uitbarsting van kracht, via indrukwekkende close-ups, onverwachte camerastandpunten, filmische muziek en sound effects. In een onstuitbare golf van energie creëren de ridders een draaikolk, waarin ze op even mysterieuze manier verdwijnen als ze gekomen waren. Als een tiener dan gulzig zijn melk drinkt, begrijpen we dat de hele scène zich afspeelde in zijn glas.  “Melk. Een kracht van de Natuur” is de logische afsluiter.

Ridders van melk, hoe begin je daaraan ?

Dat was de uitdaging voor Nozon, dat het CGI gedeelte voor zijn rekening nam. Chris Mascarello (Nozon): “Er bestaat niet zoiets als bewegende melkridders op melkpaarden in een melkwereld. Dus moesten we ze creëren, from scratch. Ze moesten herkenbaar, mooi en geloofwaardig zijn. Wekenlang hebben we gezocht naar de juiste mix van kracht en natuurlijkheid, werd geëxperimenteerd en geprobeerd.” Er kwamen uiteindelijk 3 layers van vloeistofsimulaties aan te pas om het gewenste effect te bereiken. Voor elke ridder en elk paard dienden aparte simulaties gemaakt, om ze nadien in compositing samen te voegen. Renderen, renderen en nog eens renderen, dus.

“Wit-wit” print.

Dezelfde milky wereld vinden we terug in schitterende “wit-op-wit” CGI printbeelden voor magazine en affichage. Naast de ridders (“The Battle for the Day”), creëerde darw!n een stoet van elfen met een hemelbed (“The Peace”) en Hannibal-achtige strijders op olifanten (“The Counterattack”). Samen maken ze duidelijk dat melk goed doet, op elk moment van de dag.

Klaar om Europa te veroveren.

De TV commercial, website en printthema’s werden ontwikkeld voor België, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Ierland en Noord-Ierland. Frederik Vandermersch (VLAM): “ik kijk ernaar uit om de spot live op antenne te zien vanaf 8 april. Er komt ook affichage en we vullen aan met print advertenties. Een perfecte mix voor de lancering. “

Guido Goffeau, creatief directeur van darw!n: “We zijn heel trots op het resultaat. De spot is niet alleen spectaculair, maar het vraagt veel vertrouwen om zo’n CGI spot te maken want je ziet pas als het af is wat het wordt. ‘t Is een beetje zoals vrijen in het donker.”

 

Agency: darw!n

Client: VLAM: Ludo Willems, Frederik Vandermersch -  EMF: Laurent Damiens

Creative Director: Guido Goffeau

Strategic Director: Nicolas Lambert

Creative team: Gaston Kooijmans, Bart Welkenhuysen, Laurent Lenders

Account team: Hannelore Van Cauwenberghe, Lise Detobel, Annemie Willems

Print Production: Carine De Schaepdryver

Graphic Design: Anna Algoed, François Radermecker

Production: Czar

Director: Raf Wathion

Producers: Bruno Dejonghe (darw!n) , Eurydice Gysel & Fred Vrancken (Czar)

Post Producer Czar: Bieke De Keersmaecker

VFX: Nozon

VFX Supervision: Chris Mascarello

Sound: Sonicville

Sounddesign: Patrick Hubart

 

Meer info: 

guy@darwin.be 

 

 

Over darwin

A boutique agency of the BBDO Worldwide network in Brussels that delivers top rate work in a close relationship with its clients.

Our mission: Make better work together.

darwin
Bessenveldstraat 25
1831 Diegem
Belgium