Surprise van de chef: darwin verrast met patatjes in 3 Europese landen

darwin lanceert een campagne in Vlaanderen, Frankrijk en Ierland om meer verse aardappelen op de tafel te brengen bij millennials.

Katrien De Nul van VLAM, internationaal coördinator: “Verse aardappelen hebben het de laatste jaren wat moeilijker bij die doelgroep. Ze worden nog vaak gezien als wat eenzijdig en worden geassocieerd met de klassieke keuken en met tijdrovende bereidingen. Met deze nieuwe campagne, gesteund door Europa, willen we de veelzijdigheid van aardappelen in de kijker zetten.”

Darwin BBDO won de competitie vanuit een sterk inzicht in de doelgroep, die leidde tot een frisse campagne met gedurfde keuzes.

“De leefwereld van de jongere generatie staat centraal”, vertelt Klaartje Galle, Creatief Directeur van darwin. “Zij verwachten veel van het leven, zijn steeds op zoek naar nieuwe impulsen en willen de wereld ook in hun bord ontdekken. Voor hen bouwen we op Instagram de langste tafel ooit, vol met aardappelverrassingen.”

Verrassingen staan inderdaad centraal. Op de Instagram-tafel worden heerlijke gerechtjes opgediend – maar altijd met een onverwachte twist. Zo nodigt de campagne keer op keer uit om meer te ontdekken: alternatieve bereidingen, how to-filmpjes, verbazende facts and figures,… 

Naast deze permanente inspiratie, zorgen ongewone activaties voor extra stimuli. Darwin start alvast met een Quarandining experience, gehost door 4 influencers eind april.

 

Credits

Client: European fresh potatoes - VLAM

Contact: Katrien De Nul (VLAM-BE) – Florence Rossillion, Laure Payrastre (CNIPT – FR) – Lorcan Bourke (BordBia – IE)

Agency: darwin BBDO

Account Team: Hannelore Van Cauwenberghe, Juliette Dugardyn, Lucas Gijs

Strategy: Karin De Bruyn, Kendy Smits, Jan Seurinck

Creative Director: Klaartje Galle

Creation: Femke Merens, Nina Welch, Mathijs Bettens, Bjorn Blockx, Annelies Rongé

Fotografie en video: Foodphoto

 

Over darwin

A boutique agency of the BBDO Worldwide network in Brussels that delivers top rate work in a close relationship with its clients.

Our mission: Make better work together.

darwin
Bessenveldstraat 25
1831 Diegem
Belgium