Wat als UNICEF en darw!n de handen in elkaar slaan?

Ook in 2015 worden de rechten van het kind nog altijd niet gerespecteerd. Met de nieuwe wereldwijde agenda voor Duurzame Ontwikkeling (de opvolgers van de Millenniumdoelstellingen), in het vooruitzicht vroeg UNICEF aan darw!n om kinderrechten in de kijker te zetten. 

“Kinderrechten niet respecteren zou absurd zijn. zegt Mateusz Mroszczak, creatief directeur bij darw!n. “ Maar stel je eens even voor dat kinderrechtenorganisaties effectief niet bestonden. Hoe zou de wereld er dan uitzien?”

Met die insight en zonder mediabudget trok darw!n naar de producers van de populaire reeks ‘Wat als?. Zij waren meteen enthousiast over het project en toen is de bal aan het rollen gegaan. Samen zochten we naar de best mogelijke sketch om dit verhaal neer te zetten.

In de spot zien we de originele cast van ‘Wat als?’ aan het werk. In een typische sketch maken ze bijna pijnlijk duidelijk dat de wereld er helemaal anders uitziet wanneer kinderrechtenorganisaties niet zouden bestaan. Afsluiten doen we met de boodschap dat vandaag de dag kinderrechtenorganisaties meer dan ooit nodig zijn.

Via de samenwerking met ‘Wat Als?’ willen darw!n en UNICEF België iedereen wakker schudden en bewustmaken van het belang van kinderrechten.

De campagne start op 26 november en is te bekijken op de sociale kanalen Facebook en Twitter.

In primeur krijgt Wallonië voor de eerste keer een Franstalige versie van ‘Wat als?’ met een speciaal voor dit landsdeel samengestelde cast.

Credits:

Agency: darw!n

Client: UNICEF

Creative Director: Mateusz Mroszczak
Creative team: Jeremy Vanmaele - Robby Sallaets - Ivan Bultiauw - Geert Joostens
Strategie: Nicolas Lambert - Jef Raeman
Account team: Eva Maes - Chloé de Hoffmann

Production: Shelter -Sofie Peeters

 

Meer info:

darw!n : Guy Geerts: guy@darwin.be

UNICEF: Philippe Henon: phenon@unicef.be

Shelter: Sofie Peeters: sofie@shelter.tv

 

Links :

https://www.facebook.com/unicefinbelgium/

https://www.facebook.com/darwinbbdo/?fref=ts

Over darwin

A boutique agency of the BBDO Worldwide network in Brussels that delivers top rate work in a close relationship with its clients.

Our mission: Make better work together.

darwin
Bessenveldstraat 25
1831 Diegem
Belgium