Word Hartloper met Becel en darw!n

Donderdag 11 april 2013 — Het hart van de Belgen gezond houden. Dat is al 40 jaar de missie van Becel. Deze missie steunt op twee belangrijke pijlers: voeding en beweging. Vanuit dat inzicht creëerde darw!n ‘De Hartloper’. 

 

Dit concept, waarin een applicatie centraal staat, helpt en motiveert om elke dag minstens 30 minuten actief te bewegen. “Niet iedereen die oog heeft voor zijn gezondheid gaat intensief beginnen sporten.’ Zegt Eva Maes, account director bij darw!n. ‘Met ‘De Hartloper’ ontwikkelde we een tool die het heel makkelijk maakt om je dagelijkse 30 minuten actieve beweging in kaart te brengen. Voldoende bewegen gecombineerd met een gezonde voeding helpen immers voor een fit hart in een fit lichaam.’

De applicatie houdt niet enkel bij hoeveel je bewogen hebt gedurende de dag. Je kan jezelf ook vergelijken met de gemiddelde Belg, vorderingen bijhouden en gezonde recepten ontdekken. Ben jij een volwaardige Hartloper of laat je net soms de moed wat zakken? Met aangepaste berichten en beloningen motiveert Becel je op tijd en stond.

Niet enkel werd er een applicatie ontwikkeld en een website gebouwd, de actie wordt ook ondersteund door POS-materiaal, bannering en korte billboards. De campagne gaat officieel van start op 15 april. In Vlaanderen kreeg ze al iets eerder een vliegende start naar aanleiding van “Let’s Get Fit”, het VTM-programma dat ook steunt op de pijlers voeding en beweging. Op amper twee weken tijd bewogen de Hartlopers op deze manier al meer dan 200.000 minuten.
 

Nog een laatste motivatie om ook actief te gaan bewegen? “Het spel der liefde” kan ook bijdragen tot de gezondheid van je hart. Inschrijven kan op www.hartloper.be of download gratis de applicatie in de Apple of Google appstore.

Credits:

 

Agency: darw!n

Client: Unilever Becel – Julie Bonroy – Rob De Keyser

Creative Director: Guido Goffeau

Creatief team: Jeremy Vanmaele –Robby Sallaets –Bart Welkenhuysen –Gaston Kooijmans - Guido Goffeau

Account team: Eva Maes – Julie Zaman – Annemie Willems

Digital team: Iwan Pauwels – Laurent Lenders

Online productie: Bazookas

 

Meer info :

darw!n: Guy Geerts - guy@darwin.be

Becel:  Julie Bonroy - julie.bonroy@unilever.com

 

'Hartloper - stofzuigen' for Becel. Agency: darw!n

'Hartloper - caddie' for Becel. Agency: darw!n

'Hartloper - grasmaaier' for Becel. Agency: darw!n